KERAMIEK & BRONS - ellendevrieskeramiektexel.nl
5944
page-template-default,page,page-id-5944,page-child,parent-pageid-5775,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Keramiek

Ik boetseer mijn beelden met de juiste klei (fijn, grof, rood of wit), werk ze af en bak ze ‘biscuit’, tot 900 C. Als ze afgekoeld zijn kies ik de geschikte glazuren en breng die aan op het beeld.

 

Dan volgt de tweede stook: nu wordt de temperatuur in de oven zo’n 1.180 C.
Eventueel plaats ik het werkstuk op een sokkel. Maar soms is het al voldoende om een paar geïmproviseerde poten te maken van gegalvaniseerde pijpjes.

Brons

Voor bronzen beelden boetseer ik met was. Als het resultaat me bevalt ga ik ermee naar ‘mijn’ bronsgieterij.
Ik heb een opleiding bronsgieten gevolgd bij bronsgieterij ‘De Hooischuur’ in Alkmaar. Zij maken voor mij de gipsen mal, waarin het vloeibare brons (1.300 C) wordt gegoten.

 

Inspiratie

Inspiratie vind ik overal. Niet in het minst op het prachtige eiland Texel. Maar ook de dieren en mensen die ik op vakanties in het buitenland tegenkom zorgen ervoor dat ik soms bijna niet kan wachten tot ik thuis ben en in mijn atelier aan de slag kan.