WIE IS ELLEN - ellendevrieskeramiektexel.nl
142
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-142,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Ellen & Galerie Oriens

Ik ben gestart met keramiek in 1984. Daarvoor volgde ik eerst de cursus creatieve vormgeving bij Crejat in Alkmaar. Ik vond het geweldig! Ik was direct verliefd op het werken met alle technieken en materialen die ik tegenkwam. Maar om praktische redenen leek het me toch het beste om een keuze te maken.

Uiteindelijk werd dat keramische vormgeving, oftewel werken met klei. Na eerst een tijdje aanmodderen heb ik een opleiding glazuursamenstellen gedaan. Om aan de kost te komen begon ik in 1992 les te geven. Dat heb ik tientallen jaren met veel plezier gedaan, ook toen ik in 1994 naar Texel verhuisde. Bijkomend voordeel was dat ik er een grote groep vrienden en vriendinnen aan heb overgehouden!

 

Inspiratiebron voor keramiek & brons: de Natuur!

De laatste jaren werk ik ’s winters in mijn atelier aan de keramiek en bronzen beelden die ik ’s zomers in mijn galerie exposeer. Galerie Oriëns staat aan de rand van Vogelweid De Bol, een van de mooiste natuurgebiedjes op Texel. Het wemelt er altijd van de vogels en er gaat geen dag voorbij zonder dat ik ten minste een fazant, valk, buizerd, lepelaar of rotgans voorbij zie vliegen. En medio mei staat De Bol vol met prachtige paarse orchideeën.

Als je zo dichtbij zo’n uniek natuurgebiedje woont, dan wil je dat vastleggen. Ik probeer dat te doen in mijn werk.

Ik werk figuratief en probeer de ziel van de dieren en mensen die mij inspireren te vatten.

-Ellen de Vries-